Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΑΑΚ (Παρεμβάσεις): Παρασκευή 11 Μαΐου Κινητοποίηση Ενάντια στην Ελαστική Εργασία -Μαζικοί Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών - Μόνιμη Σταθερή Εργασία για Όλους Συγκέντρωση: 13:00 Προπύλαια – πορεία προς τη βουλή ΤΟ «ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λίγες μόλις ώρες μετά την πρόσφατη συνάντηση κλιμακίου του ΟΟΣΑ με το Υπουργείο Παιδείας, πολιτική ηγεσία και στελέχη του έσπευσαν μέσω διαρροών και συνεντεύξεων να πανηγυρίσουν για την αναγνώριση από την πλευρά του υπερ-εθνικού οργανισμού της ανάγκης για μόνιμους διορισμούς που θα άνοιγε την πόρτα για την πραγματοποίησή τους μετά το πέρας της δ’ μνημονιακής αξιολόγησης. Και αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Ας αφήσουμε όμως το κείμενο να μιλήσει μόνο του: 

«Μια απλή επιστροφή στην προ κρίσης προσέγγιση (για τους διορισμούς) είναι μια πολιτική επιλογή που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και απαιτεί βαθύτερη συζήτηση […] η λύση των μόνιμων διορισμών όχι μόνο είναι ακριβή, αλλά θα επαναφέρει ακαμψίες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα […],τα σχέδια βελτίωσης των σχολείων δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά χωρίς ειλικρινή αξιολόγηση της συνεισφοράς στην παιδαγωγική διαδικασία του κάθε εκπαιδευτικού και τελικά χωρίς μια διαδρομή διακοπής της απασχόλησης των αδύναμων εκπαιδευτικών». 

Η πρόταση που υπάρχει στη συνέχεια για πενταετείς συμβάσεις αναπληρωτών και συμβάσεων μερικών χρόνων για εκπαιδευτικούς μερικής απασχόλησης, το μόνο που κάνουν είναι να καταργούν τη μονιμότητα, να μονιμοποιούν την αναπλήρωση και όχι τους εκπαιδευτικούς, ενώ οι απολύσεις ονομάζονται «διακοπή απασχόλησης». «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αξιοποιήσουν την κρίση για να εφαρμόσουν μακροπρόθεσμες λύσεις, οι οποίες κάτω από διαφορετικές συνθήκες μπορεί να μην είναι διαθέσιμες». 

Μάλιστα!!! Οι εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου, σε μια έκθεση που συντάχθηκε κατά παραγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ουσιαστικά συνδιαμορφώθηκε με αυτήν, συμπλέει στη γραμμή ΣΕΒ και εργοδοτών θεωρώντας τη δική τους κρίση ως ε υ κ α ι ρ ί α (για τι άραγε;) και μάλιστα για μακροπρόθεσμες λύσεις. Τουτέστιν, επέλαση όλης της νέο-συντηρητικής εργαλειοθήκης και των νέο-φιλελεύθερων ιδεολογημάτων που έρχεται να «κουμπώσει» γάντι στον εργασιακό μεσαίωνα της ελαστικής εργασίας, της επισφάλειας και της ανεργίας. Οι αντιδραστικές εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις λοιπόν που ονειρεύονται για «ένα λαμπρό μέλλον» στην Ελλάδα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Απολύσεις, Αξιολόγηση, μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης, συγχωνεύσεις- καταργήσεις τμημάτων, αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, σχολική αυτονομία και αποκέντρωση (αναζήτηση χορηγών και κονδυλίων από ιδιωτικές εταιρίες), κατάργηση δωρεάν βιβλίων για του μαθητές (αναφέρονται ως πολύ μεγάλο κόστος), δυνατότητα ο κάθε διευθυντής σχολικής μονάδας να προσλαμβάνει και να απολύει εκπαιδευτικό προσωπικό(!), μαθητεία (=δωρεάν εργασία για τους εργοδότες και προετοιμασία φθηνών-στα μέτρα τους- μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων), απόσπαση εργασιακών και διδακτικών δικαιωμάτων από τα πτυχία κ.ο.κ. Δηλαδή μια γενικότερη προσπάθεια εμπέδωσης και επιβολής στη νεολαία και τους ελαστικά εργαζομένους στην εκπαίδευση, της κουλτούρας της βίαιης προσαρμογής σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μονιμοποιεί την επισφάλεια, την αβεβαιότητα και την απόλυτη επικυριαρχία της ιδεολογίας της λιτότητας για το λαό και της κερδοφορίας για το κεφάλαιο σε βάρος εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. 

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ! 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Την ίδια στιγμή που τα οικονομικά και πολιτικά επιτελεία του κεφαλαίου ασκούν την πιο σκληρή αντεργατική πολιτική και προπαγάνδα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ – ΟΛΜΕ) αρνούνται να ψηφίσουν και να στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση για σοβαρές απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ οι συνομοσπονδίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ καλούνε σε κοινωνικές συμμαχίες και ημέρες πανελλαδικών δράσεων με αιτήματα τις μόνιμες και πάγιες κατευθύνσεις του ΣΕΒ, του ΔΝΤ και των εργοδοτών! Πρόκειται για τις ίδιες φιλο-κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις που προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να υπονομευόσουν το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό κίνημα που στάθηκε όρθιο στα πόδια του: Μαχητικά και αποφασιστικά σε μαζικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και συνελεύσεις αγώνα σε Υπουργείο και στο δρόμο, άντεξε την κρατική καταστολή, έκανε βήματα μάχης και έδειξε το δρόμο του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής με νικηφόρες προοπτικές. Με προμετωπίδα το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Αδιόριστων Αναπληρωτών, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα αναπληρωτών, τους φοιτητικούς συλλόγους, και το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι του εκπαιδευτικού κινήματος, έδειξε ότι το κίνημα οργανώνεται, συντονίζεται, πολιτικοποιείται και αφήνει παρακαταθήκες «από τα κάτω». Βήμα- βήμα, από το δίκαιο και ενωτικό αίτημα για «ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ» στο πιο επιθετικό «ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». 

ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ / ΟΥΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ! 

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

Απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ, απέναντι σε κάθε μέτρο που οδηγεί στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στο βωμό της λιτότητας για τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας και περικόπτει θέσεις εργασίας, οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας, ορθώνουμε την αποφασιστικότητα του κινήματος. Η πάλη για μόνιμους μαζικούς διορισμούς πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων, μόνιμων και αναπληρωτών. Να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές, την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση, με τον αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού μνημονίου, για την υπεράσπιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Μπροστά στις νέες προκλήσεις μπορούμε και πρέπει να πάμε αλλιώς! Με πανεκπαιδευτικό μέτωπο που θα συνενώνει όλη την εκπαίδευση σε έναν ανυποχώρητο αγώνα που θα θέσει το σύνολο των αναγκών μιας πραγματικά δημόσιας εκπαίδευσης για όλους! Που θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα το δικαίωμα του μαθητή, του φοιτητή, του γονιού και του εκπαιδευτικού. Σε συντονισμό με το φοιτητικό κίνημα, για ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο ικανό να οργανώνει και να θέτει τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την συνέχεια. Η μάχη αυτή επιδιώκουμε, με επίγνωση των δυσκολιών, να αγκαλιάσει και να συμπεριλάβει συνολικά την ανατροπή της εργασιακής κόλασης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να συναντηθεί και να γίνει γροθιά με τη μάχη των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, των επικουρικών γιατρών, των εργαζομένων στο Υπ. Πολιτισμού. 

Στις 11 Μαΐου βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο του αγώνα! 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 

-ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – πορεία προς τη Βουλή 

Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, στις 23 Φλεβάρη στις Περιφέρειες, στις 2, 9 και 16 Μάρτη στο Υπουργείο, στις 22 Μάρτη στα Προπύλαια, στις 30 Μάρτη στο κέντρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, Συνεχίζουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι καταλήψεις και οι Συνελεύσεις Αγώνα στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των αναπληρωτών στην πανελλαδική μέρα αγώνα ενάντια στην μαύρη και ελαστική εργασία – για μαζικούς μόνιμους διορισμούς με συγκέντρωση στις 13.00 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή και το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεντρωνόμαστε από τις 12.00 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην κατασκήνωση των απολυμένων συμβασιούχων από τους ΟΤΑ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου