Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πρώτη πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ “Backpack full of cash”, Απρίλιος 29 / 11:30 πμ - 1:00 μμ

O «Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία» εξασφάλισε και παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ “Backpack full of cash” («Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά»).

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 29 Απρίλη, 11.30 π.μ. στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ, Τροίας 34 και Πατησίων. Είσοδος ελεύθερη.
Η ταινία πραγματεύεται την όλο και αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχερηματικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας. «Πρωταγωνιστές» της είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου