Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Γιατί αρνούνται το Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο; Γιατί ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΠΑΜΕ στον Αριστοτέλη αρνούνται να συναντηθεί το εκπαιδευτικό κίνημα αγωνιστικά με το φοιτητικό κίνημα και καταψήφισαν την πρόταση για πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στις 22/3;

19/3/2018


Την Παρασκευή 16/3 δάσκαλοι, καθηγητές, μόνιμοι κι αναπληρωτές, φοιτητές και γονείς πραγματοποίησαν μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας με κύριο αίτημα το δικαίωμα σε μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Μια συγκέντρωση με παλμό και αποφασιστικότητα. 

Αναπληρωτές και φοιτητές, νέα παιδιά που μεγάλωσαν στη σκιά αυτής της κρίσης, εισέρχονται με δυναμισμό και φρεσκάδα στο αγωνιστικό προσκήνιο και επιχειρούν να αρθρώσουν το δικό τους πολιτικό λόγο, τη δική τους πολιτική πρακτική. Επιχειρούν μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Αυτά τα δικαιώματα που έχασαν οι γονείς τους, αυτά που τους αρνούνται, τα δικά τους δικαιώματα και του κόσμου όλου. Αρνούνται το ρόλο του παθητικού μακροχρόνια άνεργου και του απασχολήσιμου και διεκδικούν μια αξιοβίωτη, αξιοπρεπή και αχειραγώγητη ζωή. 

Μια γενιά αναθρεμμένη με την απέχθεια του πολιτικού, συνειδητοποιεί τα όρια της ιδιώτευσης και αποφασίζει να σκεφτεί και να δράσει συλλογικά. Τα επίσημα συνδικάτα, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του πρώην και του νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους υποστηρίζουν στο βαθμό που έχουν τον έλεγχο της δράσης τους. Προκηρύσσουν απεργιακές δράσεις με τους όρους του επίσημου «υπεύθυνου» συνδικαλισμού. Δεν αφουγκράζονται τις ανάγκες και τη δυναμική των νέων που σκέφτονται, οργανώνονται, συνομιλούν, συναποφασίζουν. 

Αγνοούν το κάλεσμα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 22/3. Ένα κάλεσμα που απεύθυναν οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Συνέλευση Αγώνα μέσα στο κατειλημμένο Υπουργείο για δεύτερη φορά, στις 16/3. 
Κι η Συνέλευση Αγώνα με τους εκατοντάδες αναπληρωτές, φοιτητές, μόνιμους, το ψήφισε. Αλλά στο ΔΣ του Αριστοτέλη, οι δυνάμεις ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να το ψηφίσουν. Γιατί δεν θέλουν πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Δεν θέλουν να γενικευτεί ο αγώνας για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία. Γιατί από τη μια κατηγορούν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους ότι δεν συμμετέχουν και δεν κινητοποιούνται και όταν αυτοί εισβάλλουν στο προσκήνιο και από την άλλη αρνούνται να τους ακούσουν και αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να ακυρώσουν και να κάμψουν τη μαχητικότητά τους. Γιατί φοβούνται ότι δεν ελέγχουν, γιατί δεν θέλουν μέτωπο μαζικό, γιατί αυτό χαλάει τα σχέδια τους και απειλεί τα μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα παντός χρώματος και συμμαχιών! Φτάνουν μάλιστα, στο σημείο να συμπράττουν όλες αυτές οι παρατάξεις μαζί, ΔΑΚΕ/ΠΑΜΕ/ΔΗΣΥ για να ακυρώσουν τις αποφάσεις αυτές. 

Η συγκέντρωση 22/3 είναι ένα κάλεσμα που απευθύνεται σε όλο το δυναμικό της εκπαίδευσης το σημερινό και το αυριανό. Ένα κάλεσμα αρχή. Σε αυτό το ενωτικό κάλεσμα εμείς θα είμαστε ΕΚΕΙ. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/3 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 14:00 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου