Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (Παρεμβάσεις): ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ! Απεργία Παρασκευή 12/1, Συγκέντρωση με τα Πρωτοβάθμια Προπύλαια 12.00

Να σημάνει παντού συναγερμός για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη:

1. Απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απεργιακή Συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία

2. Την Τετάρτη 10 Γενάρη μαζικές συγκεντρώσεις στο Ειρηνοδικείο, 3.00 μμ, Λουκάρεως 4, για μαζική εργατική-λαϊκή ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της δράσης ενάντιά τους. 

3. Πέμπτη 11 Γενάρη Γενική Συνέλευση στον Αριστοτέλη, 7.00 μμ, 39ο-141ο ΔΣ. Την ίδια μέρα νωρίτερα στις 6μμ προχωράμε με την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε καταγγελία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (συγκέντρωση Ιουλιανού και Πατησίων) και στην συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

4. Καλούμε σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την μέρα της ψήφισης και στην συνέχεια σε κύκλο γενικών συνελεύσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, προωθεί την άμεση υλοποίηση των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού–αντιαπεργιακού νόμου. Εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ. Σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!

Την ίδια στιγμή φέρνουν καταστροφικά μέτρα στην εκπαίδευση

1. Υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο όλο το εργασιακό ωράριο -30 ώρες- που συνδέεται με τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ για αύξηση και του διδακτικού ωραρίου. Ετοιμάζουν νέο καθηκοντολόγιο ώστε να υποχρεώσουν μέσω αυτού στην παραμονή στο σχολείο, βάζοντας μέσα στις υποχρεώσεις μας την παροχή σχολικών γευμάτων, τις συνεδριάσεις για διαδικασίες αυτοαξιολόγησης καθώς και ονοματίζοντας ως εξωδιδακτικές υποχρεώσεις καθήκοντα που θεωρούνται διδακτικό ωράριο. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν στην αύξηση έμμεσα τώρα και άμεσα στο αμέσως επόμενο διάστημα του διδακτικού ωραρίου. 

2. Τον αποχαρακτηρισμό της ώρας της σίτισης ως διδακτικής που συνιστά σαφέστατη αύξηση διδακτικού ωραρίου και τρομακτική μείωση των θέσεων εργασίας! Φτιάχνουν έτσι, τεχνητά πλεονάσματα ωρών κι εκπαιδευτικών για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις, τις υπεραριθμίες, τις απολύσεις αναπληρωτών! 

3. Κριτήρια και πρόγραμμα συγχωνεύσεων καταργήσεων σχολικών μονάδων, αρχικά των συστεγαζόμενων αλλά και δημιουργία ομάδων όμορων, με κατάργηση των ορίων και μετακινήσεις μαθητών ώστε να φτιάχνονται παντού 25άρια τμήματα και να χάνονται κι από εδώ θέσεις εργασίας. 

4. Αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων εντός του 2018 – ξαναφέρνει όλο το σχέδιο που το εκπαιδευτικό κίνημα δεν επέτρεψε να εφαρμοστεί το 2014 και αξιολόγηση στελεχών. Είναι ξεκάθαρο ότι προχωρούν σταθερά στην υλοποίηση των προτάσεων του ΟΟΣΑ (Φλεβάρης 2017) και της Κομισιόν (Νοέμβρης 2017) για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Πιο συγκεκριμένα, σύνδεση εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων και ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, καλλιέργεια “κουλτούρας αξιολόγησης”, ταξική διαφοροποίηση σχολικών μονάδων και ανταγωνιστική χρηματοδότησή τους. 

5. Επιλογή στελεχών με εμπλοκή ΑΣΕΠ που σηματοδοτεί την ακόμα μεγαλύτερη στροφή στο διοικητισμό, στο εκπαιδευτικό management και την επιβολή του στο σώμα της ζωντανής εκπαίδευσης. 

6. Μεγάλες αντιεκπαιδευτικές και αντιδραστικές αλλαγές στο Λύκειο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα σημαίνουν συνολική αντιδραστική αλλαγή στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα 

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία, όλες οι ταξικές δυνάμεις, πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν αποφασιστικά! 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση και το εκπαιδευτικό μνημόνιο 

· Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια, επαναφορά των ΣΣΕ. Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε. 

· Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, μαζικούς μόνιμους διορισμούς με διορισμό όλων των αναπληρωτών, ίδρυση οργανικών για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες στο σχολείο, απαγόρευση απολύσεων, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. 

· Καμία συγχώνευση/ίδρυση νέων σχολικών μονάδων. Καμία έμμεση ή άμεση αύξηση του ωραρίου δια μέσου της υποχρεωτικής παραμονής! Υπεράσπιση των διδακτικών μας καθηκόντων και του εκπαιδευτικού μας ρόλου και όχι μετατροπή μας σε πολυεργαλεία που κάνουν τα πάντα στο σχολείο! 

· Συνεχίζουμε αποφασιστικά ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε ενάντια στο προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. 

· Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

· Για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

· Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες. 

· Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για να καταργηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, το καθεστώς των μνημονίων. Για διαγραφή του χρέους, ρήξη-έξοδο από ευρώ-ΕΕ. 

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ! 

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ 

ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου