Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Κάνε το Σωματείο δική σου υπόθεση! Τετάρτη 29/11, ΓΣ και εκλογές για νέο ΔΣ

Η ημέρα της Γ.Σ. είναι η μέρα για να πάρουμε αποφάσεις αγώνα, να οργανώσουμε τη δράση μας αφού συζητήσουμε,
μοιραστούμε προβληματισμούς, δυναμώσουμε τη συλλογικότητά μας!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ!

Σήκω πάνω από την υποταγή που απαιτούν οι ανώτεροί σου.
Ένωσε τη γροθιά σου με του διπλανού σου 
για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Τα σωματεία και τα μάτια μας!

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά το κράτος, όλος ο μηχανισμός υποταγής και χειραγώγησης βάζει στο μάτι τα σωματεία των εργαζομένων και ιδιαίτερα τα σωματεία με αγωνιστικό, ανατρεπτικό, προσανατολισμό και δράση. 
Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο δικαίωμα της απεργίας που ετοιμάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, μαζί με ΕΕ-ΔΝΤ μπροστά στην γ’ αξιολόγηση, επιδιώκει να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την αγωνιστική δράση ιδιαίτερα των πρωτοβάθμιων. Έχει στόχο να περπατήσει η αξιολόγηση, οι απολύσεις, η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών. Να μετατραπούν τα σωματεία σε σφραγίδες που θα βγάζουν κάποιες αποφάσεις για τα μάτια του κόσμου αλλά δε θα οργανώνουν καμία απολύτως δράση για να τις υπερασπιστούν. Επιδιώκει να ακυρώσει τον πρωτοπόρο ρόλο τους, τη μορφή οργάνωσής τους με τις επιτροπές αγώνα και τις ΓΣ. Να τα μετατρέψει σε μαγαζιά της αξιολόγησης και των αξιολογητών! 

Να μην το επιτρέψουμε! 

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε σωματεία που να λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά με ΓΣ και επιτροπές αγώνα, να αποφασίζουν και να δρουν ανατρεπτικά. Να μπαίνουν μπροστά στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την εργασιακή έρημο και την κοινωνική καταστροφή, για την απελευθέρωση της κοινωνίας και του λαού!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου