Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παρεμβάσεις: Τα ψέμματα της ΔΗΣΥ, της ΔΑΚΕ και της ΑΕΕΚΕ για την προσχολική αγωγή έχουν κοντά ποδάρια! Τι έγινε στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ(24/5/2017)

Στη συνεδρίαση η εισήγηση της ΔΗΣΥΠ πρότεινε να τοποθετηθεί η ΑΔΕΔΥ υπέρ της θεσμοθέτησης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (κατέθεσε σχετικό κείμενο-πρόταση για απόφαση). Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από ΔΟΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ και τοποθετήθηκαν αμέσως μετά την εισήγηση προβάλλοντας τα αιτήματα των δύο ομοσπονδιών.

Τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις: ΠΑΜΕ, ΑΕΕΚΕ-ΕΑΚ, Παρεμβάσεις, ΔΑΚΕ, Ανατροπή, ΜΕΤΑ και τα μέλη

Ο άλλος εκπρόσωπος της ΔΗΣΥΠ είπε ότι "το timing για την προβολή της υποχρεωτικότητας δεν είναι καλό" και πρότεινε να μην τοποθετηθεί η ΑΔΕΔΥ τώρα.

Η ΔΑΚΕ, στην αρχική της τοποθέτηση, δεν ξεκαθάρισε αν είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας και αν πρέπει να τοποθετηθεί η ΑΔΕΔΥ και με ποιο τρόπο, απλά μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις στις δημόσιες δομές και την μη ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών από την πολιτεία.

Ο προεδρεύον στη συνεδρίαση από τη ΔΑΚΕ δήλωσε στην τοποθέτηση του ότι συμφωνεί με τη ΔΗΣΥΠ και δεν πρέπει η ΑΔΕΔΥ να βγάλει κάποια απόφαση τώρα γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των δύο ομοσπονδιών (ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΔΟΕ).

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης από τον εισηγητή (ΔΗΣΥΠ) προτάθηκε, αν συμφωνούν και οι άλλες παρατάξεις, η συνεδρίαση να μην καταλήξει σε απόφαση και να οριστεί νέα σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τη ΔΟΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. 
Ο μόνος που πήρε το λόγο απέναντι στην τελική πρόταση του εισηγητή ήταν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και δήλωσε ότι δεν συμφωνούμε σε καμιά περίπτωση με την ΜΗ τοποθέτηση της ΑΔΕΔΥ. Εμείς καταθέτουμε και σήμερα συγκεκριμένη πρόταση κοινού πλαισίου και για τους δύο χώρους (μοιράστηκε σε όλες τις παρατάξεις και περιλαμβάνει σαφώς την ανάγκη θεσμοθέτησης της 2χρονης υποχρεωτικής αγωγής ΤΩΡΑ). Αυτή είναι η σταθερή μας τοποθέτηση και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε απόφαση τώρα. Αυτή θα είναι η τοποθέτηση μας και σε επόμενη σύσκεψη αν την αποφασίσετε παρ' ότι δεν βλέπουμε σε τι θα διαφοροποιήσει τις τοποθετήσεις που έγιναν σήμερα.

Καμία άλλη παράταξη (ΔΗΣΥΠ, ΔΑΚΕ, ΑΕΕΚΕ-ΕΑΚ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ) δεν πήρε το λόγο στην πρόταση του εισηγητή για νέα σύσκεψη και έτσι η συνεδρίαση, με πρόταση της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΑΚΕ και την ανοχή όλων των άλλων δυνάμεων, δεν κατέληξε σε απόφαση. Αποφασίστηκε νέα συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τη ΔΟΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ (πιθανώς την Παρασκευή 2/6) για να ξανασυζητηθεί το θέμα. 

Στην τοποθέτηση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στη συνεδρίαση παρουσιάσαμε ολοκληρωμένα την πρόταση των Παρεμβάσεων (η οποία μοιράστηκε σε όλες τις παρατάξεις και κατατέθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 24/5/2017), με στόχο τη διαμόρφωση από την ΑΔΕΔΥ ενός ενιαίου πλαισίου διεκδίκησης του συνδικαλιστικού κινήματος στην εκπαίδευση και στους Δήμους. Δαφωνήσαμε με την πρόταση του εισηγητή ΔΗΣΥΠ αλλά και την τοποθέτηση της ΑΕΕΚΕ γιατί ούτε στη τοποθέτηση τους ούτε στο κείμενο που προτάθηκε αρχικά για απόφαση αναδεικνύουν τον εμπαιγμό του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής και δεν αποκαλύπτουν το πώς προωθείται η εφαρμογή του 4ου Μνημονίου (με το συμπληρωματικό Μνημόνιο για την εκπαίδευση), μέσα από τις εξαγγελίες για την προσχολική αγωγή - ουσιαστικά αφήνουν στο απυρόβλητο την πολιτική του Υπ Παιδείας. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

Είναι τουλαχιστον θράσος από τη πλευρά της ΑΕΕΚΕ να ανακοινώνει σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι Παρεμβάσεις "αερολογούσαν", όταν ο ίδιος και η παράταξή του συνολικά (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΕΕΚΕ/ΕΑΕΚ εξ ονόματος της οποίας μίλησε μόνο αυτός) δεν κατέθεσαν καμία γραπτή πρόταση. Τοποθετήθηκε συνολικά για 3 μόλις λεπτά υπέρ της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής χωρίς καμία κριτική στο Υπ. Παιδείας και την κυβέρνηση, χωρίς καμία τοποθέτηση για τους εργαζόμενους συνολικά στην εκπαίδευση και στους Δήμους και πώς ενοποιούμε την πάλη τους, κυρίως χωρίς καμία επιμονή στο να πάρει απόφαση η ΑΔΕΔΥ και καμία αντίδραση απέναντι στην πρόταση για νέα σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ με τις ομοσπονδίες. 

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Σαββόπουλος) μίλησε υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής αλλά είπε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου