Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτό το Σεπτέμβρη το κουδούνι θα χτυπήσει για μάχη


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ συλλ. «ο Αριστοτέλης»
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.


http://aakaristotelis.blogspot.gr/                                                        Δευτέρα, 2 Σεπτέμβρη 2013

ΜΑΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΧΗ

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/9, 12.30,

39ο-141ο (Τσούντα και Αχαρνών, ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθερίου)


να αποφασίσουμε κοινό απεργιακό αγώνα διαρκείας με τους καθηγητές

με τη μορφή των πενθήμερων από 16/9


Αυτοί που ξεθεμελιώνουν εργατικά - κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά, ξεπουλούν δημόσιο πλούτο, ετοιμάζουν την Ελλάδα των Ε.Ο.Ζ. και «σκοτώνουν» τη νεολαία, που έχουν καταδικάσει εκατομμύρια εργαζόμενους και νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση, που βυθίζουν την πληροφόρηση στο μαύρο σκοτάδι του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και στέλνουν στο απόσπασμα την ανάπηρη δημοκρατία τους, προετοιμάζουν ιμπεριαλιστικούς πολέμους (όπως στη Συρία) για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελός τους και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής…

Αυτοί που θέλουν ένα στα λόγια Δημόσιο, υπεραντιδραστικά αναδιοργανωμένο μέσω χιλιάδων διαθεσιμοτήτων - απολύσεων, όχι για να παρέχει δημόσια – δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση κι άλλα αγαθά, αλλά για να υποτάσσεται στο κεφάλαιο και την αγορά…

Αυτοί που το καλοκαίρι απέλυσαν, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια, 7.000 δημοσίους υπαλλήλους, ανάμεσά τους 2.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς, καταργώντας με μια κοντυλιά ολόκληρες ειδικότητες…

Αυτοί που ως μαθητευόμενοι μάγοι της δημοσιονομικής προσαρμογής κρατούν σε ομηρεία τη δημόσια εκπαίδευση επιδιώκοντας ένα φτηνό σχολείο, προθάλαμο του μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων…

Αυτοί που περικόπτουν τα πάντα. Μισθούς, ασφάλιση-περίθαλψη, σύνταξη και εφάπαξ. Που συγχωνεύουν τα πάντα, σχολεία, νοσοκομεία, την ίδια μας την ζωή. Που επιτίθενται σε ό,τι έφτιαξε ο εργαζόμενος με τους κόπους μιας ζωής, σπίτι, περιουσία, το μέλλον των παιδιών του…

Αυτοί που υποθηκεύουν στους τοκογλύφους του κεφαλαίου όλο το δημόσιο πλούτο αυτού του τόπου μέσω του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας …

Αυτοί που  μας συκοφαντούν ασύστολα, μας χαρακτηρίζουν επίορκους τεμπέληδες, ψυχασθενείς, μας στέλνουν στα πειθαρχικά. Κάνουν τα πάντα για να πάρουν τη δόση, όχι για τους μισθούς  αλλά  για να ξεχρεώνουν τους τραπεζίτες, τα χρέη, τα κέρδη του Ρέστη, του Μπόμπολα και των άλλων κηφήνων και κροίσων της χώρας και της «ευρωπαϊκής οικογένειας»…

 

Αυτό το φθινόπωρο θα μας βρουν απέναντί τους σε μια γενικευμένη σύγκρουση ανατροπής! Θα μας βρουν στους δρόμους, με ανυποχώρητους αγώνες, με απεργία διαρκείας, καταλήψεις, διαδηλώσεις μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

Γιατί υπάρχει η δυνατότητα να γίνει πράξη ο πανεργατικός ξεσηκωμός, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ, την πτώση της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της.

 

Γιατί χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μέσα στο κατακαλόκαιρο, κινητοποιήθηκαν και κοινώνησαν το μήνυμα του αγώνα με τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας, έδωσαν θερινά μαθήματα αγώνα, προκάλεσαν μια νέα ανταρσία!

Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, βρέθηκαν στους ίδιους δρόμους του αγώνα και ετοιμάζονται αποφασιστικά για μαχητική συμπόρευση,  για τον «καυτό Σεπτέμβρη» και το «χτίσιμο» τώρα μιας συντονισμένης απεργιακής κινητοποίησης που θα ανοίξει το κρίσιμο ρήγμα για την ανατροπή.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. να πάρουμε τη θέση που μας αντιστοιχεί σ’ αυτή τη μάχη.

Με απεργία διαρκείας. Την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων έως τις 9 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 10 Σεπτέμβρη και την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, από Δευτέρα 16/9 και με Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας και τη συνέχισή της.

Με εκλογή απεργιακών επιτροπών από τις Γενικές Συνελεύσεις και κεντρικής απεργιακής επιτροπής, για την οργάνωση της υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.

Με δημιουργία απεργιακού ταμείου.

Με συντονισμό του αγώνα μας με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα, με μαθητές, γονείς εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σχεδιασμό της κοινής δράσης.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και δικαιολογίες για μια στάση ανοχής και αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική ή πολύ περισσότερο αυταπάτες ότι υπάρχει περίπτωση να διασωθεί οτιδήποτε και οποιοσδήποτε αν δεν προχωρήσουμε σε  σύγκρουση τώρα.

Γι’ αυτό λέμε σήμερα που υπάρχουν οι δυνατότητες να απαντήσουμε και να μετατρέψουμε το θυμό και την απελπισία σε ανυποχώρητο αγώνα. Για να τους σταματήσουμε εμείς, γιατί δε θα σταματήσουν μόνοι τους την καταστροφική πολιτική τους.

Μας κήρυξαν τον πόλεμο!!!!!

Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε γιατί  ξέρουμε ότι στη επετηρίδα των απολύσεων περιμένουν κι άλλοι. Δεν έχει νόημα να στοιχηματίζουμε  ποιοι, πότε, πώς;  Οι κυβερνώντες είναι έτοιμοι για όλα. Όπως ομολόγησε ο υπουργός απολύσεων Κ. Μητσοτάκης το «καθεστώς κινητικότητας-διαθεσιμότητας ήρθε για να μείνει». Ακόμα είμαστε στο πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά 15.000. Έπεται και το δεύτερο κύμα που αφορά 25.000 μέχρι τον Δεκέμβρη. Και το 2014 έχουμε συνέχεια! Αυτά είναι τα συμφωνημένα νούμερα με την Τρόικα που η εμπειρία δείχνει ότι θα πάνε προς τα πάνω, και αργά ή γρήγορα η επετηρίδα των απολύσεων θα φτάσει και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας. Δεν θα τραγουδάμε τότε «να δούμε ποιος- ποιος θα φαγωθεί». Δεν μας αρμόζει ο κοινωνικός κανιβαλισμός που μας ωθούν! Τώρα θα δώσουμε τη μάχη, μαζί με τους καθηγητές, τους άλλους αγωνιζόμενους δημοσίους υπαλλήλους, τους ανέργους και τους εξαθλιωμένους από την ασυδοσία των εργοδοτών και του κράτους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, όχι για να διαμαρτυρηθούμε ή να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά για να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!! Για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω!!!

Με αυτοπεποίθηση, προετοιμασία, κοινωνικές συμμαχίες, αιτήματα που θα μας συνδέουν με τους άλλους εργαζόμενους και θα δίνουν προοπτική ενός άλλου σχολείου, φιλοδοξούμε να πετύχουμε μια διακλαδική απεργία που με πανεργατική λογική και δικτύωση, θα συγκλονίσει τη χώρα και  με σύνθημα: ή τα τοκοχρεολύσια, τα κέρδη και το νόμισμα τους ή το Ψωμί η Παιδεία και η Ελευθερία του λαού, θα νικήσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου